«Глобальна екологічна акція FSC – П’ятниця 2017»

29 вересня 2017 співробітники офісів FSC по всьому світу, власники сертифікатів FSC, відповідальні компанії, освітні заклади та всі бажаючі, що розділяють нашу любов до лісу, провели в різних куточках планети різноманітні заходи, присвячені відповідальному ставленню до лісів та лісових ресурсів.

Мета акції – підвищення обізнаності щодо відповідального управління лісами, як кращій альтернативі сталого використання лісовими ресурсами та збереження наших лісів. Поширення інформації щодо схеми сертифікації FSC в цьому процесі.

Підтримало цю ініціативу і  наше підприємство, як власник міжнародного сертифікату SGS-FM/COC-010954 на ведення лісового господарства з метою вирощування та заготівлі деревини листяних та хвойних порід.

В заході взяли участь представники WWF Дунайсько-Карпатської програми, координатор лісових проектів Роман Волосянчук, професор з Німеччини Ганнес Кнапп, співробітники ЗМІ, дирекція Рахівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, керівник клубу «Юні лісові рейнджери» Рахівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Оксана Турок та члени клубу «Юні лісові рейнджери» – учні Рахівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1.

Під час зустрічі учасники обговорили питання лісової сертифікації за схемою FSC. Також порушувалось питання гострої необхідності відповідального лісоуправління для збереження біорізноманіття та сталого використання лісових ресурсів.

Наше підприємство представляли провідний інженер з охорони лісу Бузаш Ростислав та провідний інженер лісових культур Лофердюк Олеся.

Як зазначила представник ДП «Рахівське ЛДГ»:«Наше підприємство активно переймає найкращий світовий досвід наближеного до природи лісового господарювання з широким залученням громадськості та представників мас-медіа. Тільки спільними зусиллями можна досягнути вагомих результатів у збереженні та примноженні лісових ресурсів. Робота лісівників постійно висвітлюється через засоби масової інформації та соціальні мережі. При цьому головним є підтримання балансу між вирубками та лісовідновленням, хоча, переважаючим залишається все ж таки останнє. Адже на сьогодні лісівники вирубують значно менше дерев, ніж саджають».

Крім того було зачитано відповідну доповідь щодо дотримання Принципів і Критеріїв системи FSC на підприємстві.

На завершення було підведено підсумок, що важливість FSC полягає в тому, що вони об’єднують небайдужих людей для розробки рішень, які сприяють кращому управлінню і збереженню лісів. Ці рішення є основою для найкращих стандартів сертифікації, прозорої роботи сертифікаційних органів, та формування попиту на сертифіковану продукцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *