Лісівники Рахівщини звільнили понад 60 туристів, які застрягли в горах через негоду

Учора, 10 липня, через надмірну кількість опадів та негоду, яка пронеслася Рахівщиною було завдало значних збитків як лісовим господарствам, там і місцевим мешканцям. Від учорашнього вечора працівники Рахівського лісодослідного господарства продовжують розчищати захаращення, дворогосподарства та звільняти туристів, які стали заручниками природи. За словами директора Рахівського держлісгоспу Василя Шемоти лісівники за два дні звільнили понад 60 туристів та допомогли дістатися їм до безпечного місце розташування.
Варто додати, що саме через велику воду, яка пронеслася Рахівщиною, значну частину лісових доріг та мостів у Щаульському, Білотисянському, та Говерлянському лісництвах було зруйновано. Відтак частина туристів не змогла вчасно спуститися та виїхати на безпечну для життя територію. Значна частина автомобілів ще залишається заблокованою в лісфонді
Окрім того, для лісівників водяна стихія завдала неабияких збитків й у самому лісовому фонді, поламавши насадження та знищивши лісові розсадники, пошкодивши форелеві перепади тощо. Загалом наразі лісівники й надалі продовжують працювати. Залучено понад 40 працівників державної лісової охорони ДП «Рахівське ЛДГ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *