РАХІВСЬКІ ЛІСІВНИКИ ДБАЮТЬ ПРО ПОЖЕЖНУ БЕЗПЕКУ У ЛІСОВИХ МАСИВАХ

На Рахівщині переважають хвойні насадження, тож ризик виникнення пожеж у теплу пору року надзвичайно високий, саме тому тут особливо дбають про належну протипожежну безпеку у підпорядкованих лісах.
На території кожного з 7 лісництв є кімнати зберігання пожежного інвентарю, на базі лісгоспу для упередження лісових пожеж є все необхідне, а саме: 4 мотопомпи, сокири (78 шт.), граблі (107 шт.), лопати (331 шт.), бензопили (13 шт.), мотики (70 шт.), відра (72 шт.), багор (20 шт.), черговий спец одяг (119 шт.), аптечки (61 шт.), вогнегасник (40 шт.), рукавиці (118 пар.), ємність для питної води на 10 л (26 шт.), кухлі для води (80 шт.), хлопавки (117 шт.), ранцеві оприскувач (18 шт.), вила (9 шт.), ліхтарики (51 шт.), сокирлянки (31 шт.), рації (12 шт.), ящики з піском, пожежні напірні рукави (44 метри), противогази (43 шт.) та каски (13 шт).
Також є трактор TAF із причіпною бочкою. Поки що старенький та один трактор, але вже в доглянутому стані та виконує роль протипожежного модуля.
«Цього року ми провели капітальний ремонт трактора TAF- пофарбували, відремонтували та переобладнали. Раніше трактор мав тільки лісогосподарське призначення – збір та трелювання дерев, хлистів або сортиментів від місця валки до лісовантажного пункту, а тепер він зможе при загорянні допомогти гасити лісову пожежу», – відзначає директор Рахівського лісодослідного господарства Василь Шемота.
Працівники державної лісової охорони ДП «Рахівське ЛДГ» стоять на варті навколишніх лісів цілодобово, вони дбають про безпеку та вживають всіх необхідних заходів для збереження лісових масивів. Проте й кожному з нас варто цінувати їх працю та пам’ятати, що значно важливіше та ефективніше не допускати пожеж, адже, за статистикою, дев’яносто відсотків загорянь в лісах трапляється саме через людську недбалість.
98Вы, Наталья Катреняк, Роман Соболівський и ещё 95
Комментарии: 5
Поделились: 16
Нравится
Комментировать
Поделиться

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *