На Рахівщині розпочався сезон чорниці

Ліси Закарпаття почали рясніти чорницями (яфинами). Ця ягода здавна вважається лікарською та цілющою, окрім користі вітаміну А для зору, вона стимулює роботу мозку та є сильним природним антибіотиком. Однак варто пам’ятати, що під час збирання дорогоцінної ягоди для людини також можна нашкодити й природі.
Відтак працівники ДП «Рахівське дослідне лісове господарство» нагадують: збір та заготівля дикорослих плодів і ягід та лікарської сировини проводиться у порядку спеціального використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань на основі виділених лімітів, затверджених органами виконавчої влади та дозволів (лісових квитків), виданих постійними лісокористувачами (лісгоспами).
Для забезпечення постійного контролю в галузі охорони і збереження побічних лісових ресурсів в процесі їх заготівлі на території держлісфонду ДП «Рахівське дослідне лісове господарство» створені спеціальні рейдові групи, до складу яких входять працівники державної лісової охорони спільно з представниками органів місцевого самоврядування, фіскальних, природоохоронних і правоохоронних органів.
Працівники державної лісової охорони ДП «Рахівське дослідне лісове господарство» нагадують, що, збір ягід механічним та ручними пристроями – заборонений, а за порушення, згідно зі статтею 70 КУпАП, громадянам доведеться сплатити штраф в розмірі від одного до трьох неоподаткованих мінімумів.
Окрім того, працівники державної лісової охорони звертаються до збирачів ягід з проханням не залишати за собою сміття в лісі та на полонинах та дотримуватись Правил пожежної безпеки, а ягоди збирати без гребінок і пристроїв, що завдають шкоди ягідникам. Ліс – це народне багатство, бережіть його, і він віддячить, вам і майбутнім поколінням.
64Вы, Сергій Прокоп, Yuriy Derbal и ещё 61
Поделились: 18
Нравится
Комментировать
Поделиться

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *