ПРОФЕСІЯ – ЛІСОРУБ: ЯК ПРАЦЮВАТИ без сучків, але з задоринкою

Падаючі дерева, висота і дика природа. Працівники лісозаготівельної промисловості мають найнебезпечнішу роботу в світі.
Протягом століть в Закарпатті ліс і його ресурси були значною частиною людського укладу. Багато сфер діяльності були зосереджені навколо нього. Тому помилково буде вважати, що в століття залізобетону і сучасних матеріалів, дерево втратило свою актуальність. Швидше навіть навпаки – зараз особливо високо цінуються екологічно чисті ресурси. І тому професія лісоруба актуальна і має попит.
Лісоруб – це робочий, який вміє грамотно спланувати процес розпилу дерев. Оскільки він знає, що при несумлінному підході може постраждати не тільки екосистема лісу, а й люди, які працюють на периметрі або опинилися поруч з ним.
Основними інструментами роботи лісоруба є сокира і бензопила. Крім того, в його розпорядженні знаходяться такі інструменти, як мотузка, сокира і валочного-гідравлічний клин. А також сучасного лісоруба не можна уявити без спеціальних захисних окулярів, навушників, рукавичок, каски і маски.
Перед початком роботи лісоруб повинен ретельно оглянути периметр, переконатися у відсутності сторонніх предметів, перевірити стан техніки, а також наявність зручного для транспорту під’їзду автотранспорту до майданчика.
Під час роботи йому необхідно стежити за тим, як проходять роботи, тим самим запобігаючи виникненню небезпечних ситуацій і контролюючи спил лише заздалегідь визначених дерев.
Після того, як потрібне дерево буде повалено, необхідно обрубати гілки, скласти їх та транспортувати разом зі стовбуром.
Варто зазначити, що на сьогоднішній день існує спеціальна техніка, яка може спилювати дерева без прямої людської участі. Однак екологами визнано, що тільки ручна рубка лісу, навіть з використанням бензопил, є найбільш ощадним методом для лісового господарства.
А саме головне ювелірна точність, з якою працюють лісоруби на лісосіці, дозволяє не тільки покращувати якість продукції, але і вдосконалювати техніку безпеки праці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *